Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 feb 2024 Nieuws

Bouwstenen voor een beter en eenvoudiger belastingstelsel

Dit rapport heeft als doel inzicht te bieden in de stand van zaken op de belangrijkste thema's van het belastingstelsel wat betreft knelpunten, stappen die daarop zijn gezet, uitdagingen en oplossingsrichtingen. De eigenwoningregeling wordt beperkt doeltreffend en ondoelmatig genoemd.
28 nov 2022 Nieuws

Kamervragen over Wet excessief lenen

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op Kamervragen over Wet excessief lenen.
5 mrt 2019 Nieuws

Wetsvoorstel ontmoedigen lenen eigen vennootschap van start

Directeuren-grootaandeelhouders (dga’s) die bovenmatig geld lenen bij hun eigen vennootschap moeten vanaf 2022 belasting betalen over leningen die uitstijgen boven 500.000 euro, eigenwoningschulden uitgezonderd. Over dit wetsvoorstel (Wet excessief lenen bij eigen vennootschap), dat in september vorig jaar al is aangekondigd, start het Ministerie van Financiën een internetconsultatie van 4 maart tot en met 1 april 2019.
16 okt 2018 Nieuws

Verzachten rekening-courantmaatregel directeuren-grootaandeelhouders

In de aanbiedingsbrief bij het pakket Belastingplan 2019 is aangekondigd het excessief lenen van de eigen vennootschap door directeur-grootaandeelhouders te ontmoedigen (rekening-courantmaatregel).
20 sep 2018 Nieuws

Ontmoedigingsbeleid excessief lenen van de eigen vennootschap

Het kabinet gaat een zogenoemde rekening-courantmaatregel uitwerken. Uit onderzoek blijkt dat veel aanmerkelijkbelanghouders (ab-houders) grote bedragen lenen van hun eigen vennootschappen. In totaal leenden in 2015 ruim 225.000 ab-houders meer dan € 51 miljard van hun eigen vennootschap.
24 feb 2017 Nieuws

Wob-verzoek inzake afboekbeleid rekening-courant DGA door Belastingdienst

Bij het ministerie van Financiën is een Wob-verzoek binnengekomen naar informatie met betrekking tot het gevoerde beleid ten aanzien van het belastingvrij afboeken van een vordering van een besloten vennootschap op haar directeur/groot aandeelhouder, zoals aan de orde is geweest in een artikel van het Financieele Dagblad van 16 april 2016.
18 okt 2013 Nieuws

Rekening-courant bij eigen BV? Let op saldo in verband met rentevergoeding.

Een rekening-courant is een aparte rekening van de bv. Op een rekening-courant boekt de BV bedragen die over en weer gaan tussen de DGA en de BV. De rekening-courant verschilt van een lening. Via een rekening-courant worden kleine bedragen over en weer geboekt. Bedragen die op deze rekening worden geboekt, worden doorlopend met elkaar verrekend.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.