Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
2 nov 2020 Nieuws

Woonwensen en woongedrag van ouderen

Tot hoge leeftijd zelfstandig wonen wordt de norm. Om dit te faciliteren is inzicht in woonbehoeftes van senioren nodig. Een Netspar onderzoek brengt met (big) data in kaart hoe Nederlandse senioren woonkeuzes maken en welke waarde ze toekennen aan verschillende eigenschappen van woning en locatie.
30 sep 2020 Nieuws

Kamervragen over Taskforce Wonen en Zorg

Ministers De Jonge en Ollongren gaven antwoord op Kamervragen over de Taskforce Wonen en Zorg.
2 apr 2020 Nieuws

Weinig animo voor inwonen bij kinderen

Als zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, voelen weinig 55-plussers ervoor om bij de (schoon)kinderen te gaan inwonen. Meer dan zeven op de tien 55-plussers met kinderen zijn hierover (zeer) negatief. Deze negatieve houding neemt toe met de leeftijd. Dat meldt het CBS.
2 dec 2019 Nieuws

Verhuiswensen senioren

Het Kadaster onderzoek ‘Een groeiende verhuiswens is geen garantie voor succes’ bevat een aantal inzichten, zoals de betaalkracht van ouderen en het type woningen dat zij bezitten.
27 nov 2019 Nieuws

Senioren op de woningmarkt

Het aantal 75-plussers met een eigen woning verdubbelt tussen nu en 2035. Meer feitjes zijn terug te lezen in het rapport dat het Kadaster publiceerde.
24 okt 2019 Nieuws

Lijst van vragen en antwoorden rondom woningmarkt

Minister K.H. Ollongren heeft een vragenlijst van 290 stuks beantwoord. Hieronder een selectie uit deze vragen, welke betrekking hebben op de woningmarkt.
23 sep 2019 Nieuws

VEH: Ouderen komen ook voor hypotheek in aanmerking

Veel ouderen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Daarvoor noodzakelijke aanpassingen in de woning zijn doorgaans kostbaar. Ouderen denken vaak dat ze niet meer in aanmerking komen voor een hypotheek om een dergelijke verbouwing te kunnen bekostigen. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Maar mensen uitsluiten op hun leeftijd is niet toegestaan. Veel ouderen kunnen bij hun bank met succes een lening aanvragen om de woning aan te passen.
25 apr 2019 Nieuws

Langer thuis als huis toegankelijk is gemaakt

Ouderen die in toegankelijke huizen wonen, hebben een kleinere kans om in een verpleeghuis terecht te komen. Dit effect loopt op met de leeftijd. Hoewel beleidsmakers het woonbeleid al geruime tijd inzetten als middel om ouderen langer thuis te laten wonen, is dit het eerste grootschalige empirische onderzoek dat de relatie tussen de toegankelijkheid van het huis en instroom in het verpleeghuis in kaart brengt.
25 apr 2019 Nieuws

Onderzoeksrapport verhuiswensen en verhuisgedrag van ouderen

Het Kadaster heeft een onderzoeksrapport gepubliceerd over de verhuiswensen van ouderen. Van alle senioren in een koopwoning die willen verhuizen, lukt dat maar 2,3%. In Utrecht komen de verhuiswensen het meest uit, in Drenthe het minst. Hoofdreden? Het is moeilijk een geschikte seniorenwoning te vinden.
4 apr 2019 Nieuws

Rijk en banken vereenvoudigen financiering van kleinschalige woonvormen voor ouderen

Het moet eenvoudiger worden voor particulieren en sociale ondernemers om kleinschalige woonvormen voor ouderen te financieren. Het Kabinet stelt hiervoor een stimuleringsregeling open.
Getoond 1 tot 10 van 21. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.