Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 apr 2023 Nieuws

Beleidsregel afwikkelbaarheid verzekeraars 2023

Sinds de inwerkingtreding van de Wet herstel en afwikkeling verzekeraars vloeit uit de Wft voort dat verzekeraars en groepen afwikkelbaar moeten zijn, hetgeen wil zeggen dat DNB door afwikkelingsinstrumenten op de verzekeraar of groep toe te passen de afwikkelingsdoelstellingen moet kunnen verwezenlijken.
18 jul 2022 Nieuws

Consultatie van gewijzigde beleidsregel geschiktheid

Per 15 juli 2022 is de consultatie van de gewijzigde Beleidsregel Geschiktheid gestart. Deze beleidsregel beschrijft het kader dat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) gebruiken bij de geschiktheidstoetsingen van beleidsbepalers in de financiële sector.
18 mrt 2020 Nieuws

Beleidsregel ontheffing verbod op werktijdverkorting

In een uitgebreide Kamerbrief worden diverse maatregelen nader omschreven en wordt de ontheffing van het verbod op werktijdverkorting nader uitgewerkt.
23 feb 2018 Nieuws

AFM consulteert herziene beleidsregel Informatieverstrekking

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) consulteert de aanpassing van de beleidsregel Informatieverstrekking. De aanleiding hiervoor zijn nieuwe interpretaties van een aantal wettelijke normen en veranderde regelgeving voor informatieverstrekking. De consultatie start op 22 februari en eindigt op 20 april 2018.
17 dec 2015 Nieuws

AFM publiceert ontheffingsbeleid diplomaplicht

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de bestaande wettelijke ontheffingsmogelijkheid voor diplomaplicht uitgewerkt. Zo wordt voorkomen dat financieel adviseurs in schrijnende gevallen hun baan verliezen. De AFM heeft hierbij gebruik gemaakt van input vanuit de markt.
11 jun 2015 Nieuws

AFM komt met beleidslijn voor individuele ontheffing PEplus-examens

Tijdens de vergadering van de Tweede Kamer zijn 2 moties ingebracht door Tweede Kamerlid mevrouw A. de Vries. De eerste motie behelst verlenging van de PEplus-termijn tot 1 januari 2017 en de tweede motie pleit voor een hardheidsclausule c.q. ontheffingsmogelijkheid voor schrijnende gevallen, bijvoorbeeld bij langdurige of ernstige ziekte, op te nemen in wetgeving in het kader van de centrale Wft-examinering
27 sep 2013 Nieuws

AFM publiceert definitieve interpretaties informatieverstrekking

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft haar interpretaties van de wettelijke normen voor de informatieverstrekking over financiële producten en diensten door financiële ondernemingen opgenomen in de Beleidsregel Informatieverstrekking.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.