Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
3 mrt 2023 Kennis

Kapitalisatie erfpachtcanon

Als er bijvoorbeeld sprake is van verwerving van een woning met erfpacht, wordt de canon gekapitaliseerd om de grondslag voor de overdrachtsbelasting te berekenen. Bij looptijden langer dan circa 50 jaar geeft dit factor 17. Maar wat als de looptijd korter is?
25 feb 2020 Nieuws

Kamervragen over erfpacht (in Amsterdam )

Minister heeft antwoord gegeven op Kamervragen over erfpacht in Amsterdam en ziet vooralsnog geen aanleiding om erfpachters een basale consumentenbescherming te bieden – zoals die ook geldt voor financiële producten. De minister heeft toegezegd in gesprek te gaan met kredietverstrekkers over de eis van een nieuwe hypotheekakte bij overstappen, ook als er geen aanvullende financiering nodig is.
5 sep 2019 Nieuws

Kamervragen over 'Bodemwende'

Minister Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over bodemwende. Bodemwende is een nieuw financieringsinstrument op basis van erfpacht, ontwikkeld op initiatief van enkele gemeenten.
20 apr 2018 Nieuws

Kamervragen erfpachtverzekering Amsterdam

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over de erfpacht constructie in Amsterdam.
5 mei 2017 Nieuws

Rechtspraak erfpachtconstructie

Belanghebbende verkoopt aan zijn kinderen zijn eigen woning met behoud van een voortdurend recht van erfpacht en een voortdurend zelfstandig recht van opstal. De koopsom is schuldig gebleven en de vordering wordt kwijtgescholden. In geschil is of de aan de kinderen betaalde erfpachtcanon aftrekbaar is.
9 dec 2014 Nieuws

Nieuwbouw op erfpachtgrond wordt fors duurder

De belastingdienst gaat de waarde van erfpachtrechten per 1 januari 2015 anders vaststellen. Volgens de NEPROM (de vereniging van projectontwikkelaars) wordt nieuwbouw op erfpachtgrond daardoor fors duurder.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.