Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 jun 2022 Nieuws

Wetsvoorstel vervangen van het box 2-tarief

Dit wetsvoorstel richt zich specifiek op de regelingen die belastingarbitrage via box 2 in de inkomstenbelasting faciliteren. In box 2 worden inkomsten uit aanmerkelijk belang belast. Een aanmerkelijk belang (ab) is een belang van een bepaalde omvang in een onderneming; voor box 2 gaat het om een belang van minimaal 5%.
31 mei 2018 Nieuws

Wijzigingsbesluit geruisloze doorschuiving

Dit besluit betreft een samenvoeging en actualisering van de besluiten CPP2002/137M en CPP2008/163M op het gebied van de geruisloze doorschuiving in de zin van de artikelen 3.62 en 3.63 van de Wet inkomstenbelasting 2001.
15 jan 2018 Nieuws

Meeste 80-plussers in de detailhandel en financiële diensten

De meeste 80-plussers met een arbeidsverband werken in de groot- en detailhandel en de financiële dienstverlening. In de gezondheidszorg en het onderwijs is het aantal oudere werknemers relatief gering. Relatief hoog is het aantal ouderen in de verhuur en het beheer van onroerend goed en in de landbouw, beide relatief kleine bedrijfstakken. Dit meldt CBS.
28 dec 2016 Nieuws

Praktijkhandreiking bedrijfsopvolging vastgoedexploitanten

Bij schenken en erven van vastgoedportefeuilles en AB-vastgoedaandelen speelt de vraag of een vastgoedonderneming wordt gedreven. In dat geval is vervolgens de vraag relevant welk deel van het vermogen kwalificeert als ondernemingsvermogen. Voor geschonken of vererfde vastgoedondernemingen kunnen bedrijfsopvolgingsfaciliteiten geclaimd worden. Vastgoedbeleggers hebben geen recht op deze faciliteit.
4 jul 2016 Nieuws

Kabinet repareert bedrijfsopvolgingsregeling na arrest Hoge Raad

Het kabinet zal komende Prinsjesdag een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer sturen dat een onbedoelde verruiming van de bedrijfsopvolgingsregelingen repareert. De verruiming is het gevolg van een arrest over de bedrijfsopvolgingsregeling voor de erf- en schenkbelasting (BOR) dat de Hoge Raad afgelopen april heeft gewezen.
3 dec 2015 Kennis

Besluit: Schenk- en erfbelasting. Bedrijfsopvolgingsregeling

Het besluit bevat het beleid over de bedrijfsopvolgingsregeling voor de schenk- en erfbelasting zoals die met ingang van 2010 is opgenomen in de Successiewet.
29 sep 2014 Nieuws

Cijfermatig beeld bedrijfsoverdrachten

Uit het onderzoek, dat Panteia in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken heeft verricht, blijkt dat in de onderzoeksperiode (2006-2013) het aantal bedrijfsoverdrachten en -overnames varieerde tussen de 7.400 en 8.200 per jaar. Het betreft hier bedrijfsoverdrachten waarbij het eigendom van een bedrijf volledig overgaat naar een andere ondernemer. Zie download voor onderzoeksrapport.
12 sep 2014 Nieuws

Antwoorden Kamervragen over de Stichting Meldpunt Collectief Onrecht

Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten, geeft antwoord op eerder gestelde Kamervragen over de stichting Meldpunt Collectief Onrecht, die in een eerder stadium een procedure heeft opgestart over het onderscheid in de erfbelasting tussen particulieren en ondernemers.
12 sep 2014 Nieuws

EHRM: onderscheid behandeling vermogen voor erfbelasting toegestaan

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft beslist dat het onderscheid in de Successiewet tussen de belasting van particulier vermogen en ondernemingsvermogen niet in strijd is met het internationaal verankerde gelijkheidsbeginsel.
2 mei 2014 Nieuws

Vrijstelling bedrijfsopvolgingsfaciliteit (BOF) onder druk

Update
Staatssecretaris Wiebes heeft het voornemen uitgesproken om te bezien of voor de BOF kan worden volstaan met een lager vrijstellingspercentage of een betalingsregeling.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.