Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 jul 2023 Nieuws

Wijziging van de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen en Wft

Minister Weerwind reageerde op de vragen en opmerkingen van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Implementatiewet 6e richtlijn motorrijtuigenverzekering.
15 feb 2023 Nieuws

Onderzoek mobiliteitsverzekering

Rapport over de mogelijkheden en haalbaarheid van een persoonsgebonden mobiliteitsverzekering voor onder meer deelmobiliteit, de commerciële verhuurmarkt van voertuigen en in de toekomst mogelijk deels zelfrijdende voertuigen.
17 dec 2021 Nieuws

Meer mogelijkheden verkrijgen schadevrije jaren

Schadevrije jaren kunnen per 1 januari 2022 na overlijden worden overgedragen aan de achtergebleven partner. Ook kunnen schadevrije jaren verdeeld worden onder ex-partners na een scheiding. Dat meldt het Verbond van Verzekeraars.
26 aug 2021 Nieuws

Dure auto wasbeurt

De consument heeft tijdens het wassen van zijn auto drie schades aan zijn auto ontdekt en claimt deze schades bij de verzekeraar. De verzekeraar heeft de schades aangemerkt als drie afzonderlijke schades, omdat door de schade-expert is vastgesteld dat de schades niet tijdens één evenement zijn ontstaan.
5 mei 2021 Nieuws

Schadevrije jaren overdraagbaar bij echtscheiding? Afdwingbaar?

In hoger beroep heeft de rechter een uitspraak gedaan over de vordering van de ex-vrouw. Zij wil de schadevrije jaren van de ex-man overnemen, daar zij als regelmatige bestuurder de auto gebruikte.
8 apr 2020 Nieuws

Meenemen van schadevrije jaren in de EU

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over het meenemen van schadevrije jaren voor autoverzekeringen binnen de Europese Unie. Hij heeft hier eerder een gesprek met de Consumentenbond en het Verbond van Verzekeraars over gehad.
4 feb 2020 Nieuws

Verkeerd advies leidt niet tot schade

Tussenpersoon heeft Consument geïnformeerd over het bedrag dat zij moest betalen om haar schadevrije jaren en daarmee de no-claimkorting te herstellen. Later bleek dat zij meer moest betalen.
15 jan 2020 Nieuws

Kamervragen over het meenemen van schadevrije jaren

Minister Hoekstra gaf antwoorden op de schriftelijke vragen over het meenemen van schadevrije jaren bij autoverzekeringen.
23 jul 2019 Nieuws

Wijs verzekeringnemer gevolgen schadevrije jaren bij claim

Consument heeft via een Tussenpersoon een autoverzekering afgesloten. In februari 2018 is schade ontstaan aan de spiegel van de auto van Consument. Consument beklaagt zich erover dat de Tussenpersoon haar vooraf niet geïnformeerd heeft over de gevolgen voor de schadevrije jaren, de no-claimkorting en de premie na het indienen van een claim.
7 sep 2018 Nieuws

Aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen

Minister W.B. Hoekstra heeft vragen over het BNC-fiche: Wijziging Richtlijn 2009/103 inzake aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen beantwoord.
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.