Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
22 apr 2022 Kennis

Samentelregeling bij ongehuwde partners

Als partners allebei van dezelfde persoon een schenking krijgen, worden deze schenkingen voor de berekening van schenkbelasting behandeld als één verkrijging voor het gezamenlijke bedrag. Voor erfrechtelijke verkrijgingen uit dezelfde nalatenschap geldt een soortgelijke systematiek.
23 aug 2021 Nieuws

Begunstiging levensverzekering en nieuwe partner

De vriendin van overledene spreekt een assurantietussenpersoon aan voor het feit dat de begunstiging o.a. 'echtgenote' was. Daar zij geen echtgenote was, is de uitkering niet aan haar uitgekeerd.
3 aug 2021 Nieuws

Aankoop woning, moet partner meetekenen?

De rechtbank heeft een uitspraak gedaan in een geschil waarbij de woning door koper uiteindelijk niet werd afgenomen. Een van de argumenten van de koper was dat diens partner niet heeft meegetekend op de koopovereenkomst en derhalve de koopovereenkomst vernietigbaar was. De verkoper vorderde de contractuele boete bij het niet succesvol inroepen van het financieringsvoorbehoud. Daarnaast claimde de verkoper het 'verlies' in verkoopopbrengst tussen de eerste verkoop en de tweede.
23 sep 2020 Nieuws

Kamerbrief pensioenonderwerpen

Minister Koolmees informeerde de Eerste Kamer en de Tweede Kamer over verschillende onderwerpen rondom pensioenen.
18 jan 2019 Nieuws

Pleidooi wettelijk minimum uniform partnerbegrip

Niet iedere pensioenregeling hanteert dezelfde partnerdefinitie. Hierdoor kan een ongehuwd samenwonende in de ene pensioenregeling wel als partner worden aangemerkt en in de andere pensioenregeling niet. Daarom hebben de Stichting van de Arbeid, het Verbond van Verzekeraars en de Pensioenfederatie gezamenlijk verkend hoe de definitie van het partnerbegrip in de pensioenregelingen meer kan worden geüniformeerd.
15 jun 2018 Nieuws

Instemming (gewezen) partner bij pensioen in eigen beheer

Zonder de schriftelijke instemming van de instemmingsgerechtigde (gewezen) partner is het prijsgeven, afkopen of omzetten in een ODV van de in eigen beheer verzekerde pensioenaanspraak als bedoeld in artikel 38n, tweede lid, Wet LB, niet mogelijk. De instemming blijkt uit het ondertekenen van het informatieformulier door de instemmingsgerechtigde (gewezen) partner.
Maar wie is de instemmingsgerechtigde partner dan wel instemmingsgerechtigde gewezen partner in de zin van artikel 38n, vierde lid, Wet LB?
23 feb 2018 Nieuws

Cursus online belastingaangifte doen

De online belastingaangifte van inloggen tot versturen. Elk onderdeel komt aan bod, zodat u weet wat u waar moet invullen. U vindt er uitleg over fiscaliteit, maar ook rekenhulpen en oefenopgaven. Deze cursus is samengesteld door de Belastingdienst.
29 mei 2017 Nieuws

Partnerbegrip pleegkinderen

Pleegkinderen worden regelmatig als toeslagpartners aangemerkt. Bij gezinnen kan hierdoor een groot financieel gat ontstaan.
8 jun 2015 Nieuws

BLKB 2015 555M Besluit Inkomstenbelasting

Dit besluit bevat een goedkeuring waardoor in bepaalde opvangsituaties geen sprake is van partnerschap voor de inkomstenbelasting en voor de toeslagen. Dit besluit loopt vooruit op een wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 en van de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen.
20 sep 2013 Nieuws

Regels voor AOW en samenwonen eenvoudiger

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat de regels met betrekking tot samenwonen die gelden voor AOW’ers vereenvoudigen. Dit blijkt uit de begroting van het ministerie van SZW voor 2014. Ook is er sprake van een aanpassing van de AOW, waarbij een recht op partnertoeslag herleeft bij een inkomensdaling.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.