Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 jan 2024 Nieuws

Gebruik van inpandige foto’s bij uitvoering Wet WOZ

Voor de WOZ-waardebepaling vragen gemeenten soms informatie aan inwoners over de inpandige situatie van hun woning. Een van de opties is om foto’s aan te leveren via een foto-app. Hierover ontstonden vragen in 2022. Inmiddels is er meer duidelijkheid.
10 nov 2023 Nieuws

Digitaal procederen in alle belastingzaken binnenkort mogelijk

Burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) kunnen vanaf 4 december digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven.
20 sep 2023 Nieuws

Wetsvoorstel Wet herwaardering proceskostenvergoedingen WOZ en bpm

De Rechtspraak heeft in het jaarverslag over 2022 aandacht gevraagd voor de vastlopende belastingrechtspraak door grote hoeveelheden ‘no cure no pay’-zaken en de onder druk staande toegang tot de rechter. De hoge instroom van WOZ- en bpm-zaken leidt er bij de rechtspraak toe dat verdringing plaatsvindt en burgers en bedrijven in andere zaken, die vanuit maatschappelijk oogpunt van groter belang zijn, langer op een uitspraak moeten wachten.
9 aug 2023 Nieuws

Standpunt over waardering woning met te hoge WOZ-beschikking

De Kennisgroep successiewet heeft een vraag beantwoord over de waardering van een woning ingeval de WOZ-waarde materieel bezien te hoog is vastgesteld, maar waarbij formeel geen vermindering van de WOZ-beschikking volgt.
17 jul 2023 Nieuws

Rechtbank wijkt af van lijn Hoge Raad

De bestuursrechter van de rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in drie WOZ-zaken waarin het gaat om de vraag of een overschrijding van de redelijke termijn voor het doen van uitspraak moet leiden tot het toekennen van immateriële schadevergoeding.
21 apr 2023 Nieuws

Kamerbrief aanhouden behandeling bezwaarschriften en opleggen aanslagen box 3

De Belastingdienst gaat het opleggen van definitieve aanslagen (2021 en 2022) en het afhandelen van bezwaarschriften box 3 over de jaren 2017 tot en met 2022 aanhouden tot een nieuw arrest van de Hoge Raad.
14 apr 2023 Nieuws

Hoe kan ik controleren of de WOZ-waarde klopt?

Via het WOZ-waardeloket kunt u gratis de WOZ-waarde van uw woning opvragen. Ook kunt u bij uw gemeente een taxatieverslag opvragen van uw woning of bedrijfspand. Met de koopsominformatie van het Kadaster weet u of de WOZ-waarde ongeveer klopt.
8 mrt 2023 Nieuws

Kamervragen over bezwaren heffing box 3

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op Kamervragen over bezwaren tegen de belastingheffing in box 3.
27 jan 2023 Nieuws

Aanwijzing massaal bezwaar plus

De staatssecretaris van Financiën heeft middels een besluit een aanwijzing bekend gemaakt. De aanwijzing ‘massaal bezwaar plus’ is gedaan voor de niet-bezwaarmakers in box 3 over de jaren 2017-2020. Door de publicatie van de aanwijzing in de Staatscourant is het besluit voor de procedure ‘massaal bezwaar plus’ officieel.
20 jan 2023 Nieuws

Rijk zet in op forse versnelling woningbouw

Om de woningbouwontwikkeling fors te versnellen heeft minister De Jonge het ‘Plan van aanpak versnellen processen en procedures woningbouw’ naar de Tweede Kamer gestuurd.
Getoond 1 tot 10 van 80. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.