Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
2 feb 2022 Kennis

Grote behoefte financieel advies bij consumenten

In 2012 is Nibud.nl meer dan 4 miljoen keer bezocht. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011, toen de site 2,4 miljoen keer werd bezocht. Het Nibud ziet dat consumenten ongerust zijn over hun koopkracht, grip op hun geld willen en op zoek zijn naar objectieve informatie over geld.
8 okt 2013 Nieuws

Overzicht Financiële Stabiliteit: Nederlandse banken versterken buffers, maar zwak economisch herstel blijft risico

De Nederlandse bankensector heeft het afgelopen jaar de kapitaalbuffers aanzienlijk versterkt. Met de huidige kapitalisatie bevindt de Nederlandse bankensector zich in de Europese voorhoede. Het voldoen aan de toekomstige, hogere kapitaalseisen komt hiermee voor de Nederlandse banken in zicht. Het zwakke economisch herstel kan echter de verdere balansversterking bemoeilijken. Ook blijven beleggers onzeker over de soliditeit van Europese banken. Daarom is in Europa een streng balansonderzoek noodzakelijk voor verbetering van het marktvertrouwen en de economie. Dit blijkt uit het gepubliceerde Overzicht Financiële Stabiliteit (OFS) van De Nederlandsche Bank.
7 mei 2013 Nieuws

Landelijk investeringsfonds voor de zorg nodig

Menzis wil dat er een landelijk investeringsfonds voor de zorg komt. Een dergelijk fonds kan noodzakelijke transities in de zorg mogelijk maken. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht om een financiële reserve aan te houden. Deze financiële reserves zijn de afgelopen jaren toegenomen mede door strengere eisen. Het is voor Menzis op dit moment moeilijk om dit geld, dat aangehouden moet worden als wettelijke reserve, direct te investeren in de zorg.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.