28 nov 2004 Nieuws

CPB: economie kan komende decennia flink groeien

Ook in de komende decennia zal de Nederlandse economie blijven groeien, maar het is onzeker hoe groot de groei zal zijn. Deze kan variëren van 30 tot 120 %. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport, waarin de mogelijke ontwikkelingen van de Nederlandse economie geschetst worden langs vier scenario's.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De economische groei hangt erg af van de vraag langs welk scenario de economie zich ontwikkelt. De hoogste groei (120% stijging) vindt plaats in een wereld die internationaal nauw samenwerkt, marktgericht denkt en waarin een grondige herziening van de collectieve sector heeft plaatsgevonden. Het CPB vindt het belangrijk te benadrukken dat 'economische groei maar één kant van de medaille is'. Marktgericht handelen leidt ook tot grotere inkomensverschillen en tot minder belangstelling voor internationale milieuvraagstukken.

 

Bron: Staatscourant, 27-11-2004

Uw mening

 
Richard van der Vis
2 dec 2004
Milieu is een gevoelig onderwerp en moet doorlopend op de agenda staan. Ook in die van onszelf. Echter, ik ben er van overtuigd dat als er geen geld is er nog minder aandacht uitgaat naar milieuzaken, simpelweg omdat ze niet gefinancierd kunnen worden. Kortom: Meer geld meer aandacht voor milieu.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

28 nov 2004

Laatst gewijzigd

28 nov 2004