26 nov 2004 Nieuws

DNB: Geen contante betaling levensverzekering meer

Als het aan De Nederlandsche Bank (DNB) ligt, worden levensverzekeringen niet meer contant betaald. DNB pleit volgens AM voor een aanpassing van het modelaanvraagformulier van het Verbond van Verzekeraars.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Contante betaling van levensverzekeringen onttrekt zich veelal aan de toezichtmogelijkheden op ongebruikelijke transacties. Levensverzekeraars hebben volgens DNB in 2003 negen ongebruikelijke transacties gemeld tegen twee in 2002, aldus het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties. Assurantietussenpersonen hebben geen meldingen gedaan.

 

Bron: AM Web, 26-11-2004

Uw mening

 
Hans Schendstok
27 nov 2004
Tijdens de veelal lange looptijd van een levensverzekering die na bepaalde tijd in contant geld uit zal keren een bepaling die bij voorbaat zal zijn gesteld kunnen voldoende controle maatregelen worden getroffen, zo men dit noodzakelijk acht, om een regeling zoals DNB voorstelt als onnodig en zelfs onzinnig te bestempelen. Een dergelijke vorm van levensverzekering is vaak juist bedoeld om later in leven de beschikking te hebben over contante middelen: het is te zien als een spaarvorm.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

26 nov 2004

Laatst gewijzigd

26 nov 2004