17 okt 2016 Nieuws

Kamerbrief met reactie met betrekking tot teveel betaalde hypotheekrente(aftrek)

Minister Blok heeft gereageerd op verzoek van de algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst van 8 september jl. op de brief “teveel betaalde hypotheekrente(aftrek)” die de commissie heeft ontvangen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download 'Kamerbrief met reactie met betrekking tot teveel betaalde hypotheekrente(aftrek)' (pdf, 2 pagina's)

Eensporig rentebeleid
Bij afloop van de rentevastperiode dient elke kredietverstrekker bij het bepalen van het nieuwe rentetarief en de bijbehorende risico-opslag voor de nieuwe rentevastperiode altijd rekening te houden met reeds gedane aflossingen door de consument. Dit is onder het eensporig rentebeleid verplicht.

Informatie
Tijdens de lopende rentevastperiode is het afhankelijk van de gehanteerde voorwaarden of mutaties in de woningwaarde of aflossingen op de hypotheek aanleiding geven tot veranderingen in de risico-opslag. Sommige hypotheekverstrekkers verlagen de risico-opslag automatisch en bij andere hypotheekverstrekkers moet de consument hier actief om vragen. Als de voorwaarden ruimte bieden om tijdens de rentevastperiode de risico-opslag bij te stellen, is het wenselijk dat voor de consument duidelijk is of dit automatisch gebeurt.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Uw mening

 
Berend Tooms
17 okt 2016
Een discriminerende maatregel. Wanneer de aflossing indirect gebeurt, dus via een polis/bankrekening, dan behoeft hier geen rekening mee gehouden te worden. Vreemd!
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 okt 2016

Laatst gewijzigd

17 okt 2016