25 okt 2004 Nieuws

Consument zou dupe zijn van afschaffen monopolie notaris

Het afschaffen van de monopoliepositie van de notaris en het mogelijk maken van specialisatie, zoals de Stichting voor Economisch Onderzoek vorige week voorstelde aan het ministerie van Economische Zaken, zullen ervoor zorgen dat de prijzen voor familiezaken zoals testamenten nog verder zullen stijgen. De consument kan dan niet meer bij elke notaris terecht en is duurder uit.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dat stelt degoedkoopstenotaris.nl in een persbericht vandaag. Volgens het bericht zullen advocaten en fiscalisten zich alleen op testamenten gaan toeleggen als er genoeg te verdienen valt. 

 

Uit een onderzoeksrapport van degoedkoopstenotaris.nl dat deze maand gepresenteerd werd naar aanleiding van vijf jaar marktwerking, blijkt dat de tarieven voor familiezaken sinds 1999 gemiddeld met 19,7% zijn gestegen, voor een testament zijn deze zelfs met 27,3% opgetrokken. In de onroerend goedpraktijk, waar het meeste geld verdiend wordt, wordt volop geconcurreerd waardoor de tarieven de afgelopen jaren met 12,2 % zijn gedaald. De consument is nu per saldo veel beter uit. 

 

Bron: de goedkoopstenotaris.nl, 25-10-2004

Uw mening

 
Arnold Klapwijk
25 okt 2004
Ik ben van mening dat zolang er monopolie posities zijn zoals bij de notaris er ook sturing door de overheid van de tarieven noodzakelijk is. Er is namelijk al een tweedeling bij de notarissen merkbaar. Vragen over familierecht etc. worden slecht beantwoord of zelfs afgewimpeld, afspraken worden ver weggezet en extreem hoge kosten en zelfs weigeringen komen voor!
Als je een totaaladvies wil leveren is "scoren" op onroerend goed door de notarissen geen goede zaak voor de klant én de tussenpersoon.


 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

25 okt 2004

Laatst gewijzigd

25 okt 2004