21 okt 2004 Nieuws

Meer belasting voor middeninkomens

Mensen met een middeninkomen gaan volgend jaar meer belasting betalen. Wie tot € 30.000 verdient, moet enkele honderden euro's meer aan de Belastingdienst afdragen. Dat blijkt uit het bijgestelde Belastingplan 2005 dat binnenkort in de Tweede Kamer wordt behandeld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De belastingverhoging dient deels om de koopkracht van de mensen met een minimuminkomen te repareren. Zo krijgen ouderen een hogere belastingaftrek evenals minima met kinderen. Om dat te financieren, wordt het tarief in de eerste belastingschijf (tot € 16.893) verhoogd van 33,55 naar 34,4%. Over de tweede schijf (tot € 30.357) gaat het tarief omhoog van 40,5 naar 41,95%. Tweede-Kamerlid Crone (PvdA) vindt de verhoging onaanvaardbaar. ‘De middeninkomens worden aangepakt en de hoge inkomens ongemoeid gelaten. Het hoogste belastingtarief van 52% wordt niet verhoogd.’

 

Bron: Kluwer, 20 oktober 2004

Uw mening

 
Ronald Laken
21 okt 2004
Deze belastingaanpak is een logisch effect wanneer je na gaat dat de overheid op alle soorten manieren hun overheidstekort wil terug brengen met de zelfde grote als de jaren daarvoor. Echter zijn er meer wegen naar Rome.
Het kabinet kan het beste de hypotheek rente aftrek stabiliseren middels een gelijk niveau. Nu genieten mensen met een hoger inkomen ten opzichte van mensen met een modaal inkomen van lagere hypotheek lasten.

Wanneer het kabinet A zegt zal het ook B moeten zeggen.

laat iedereen het zelfde percentage aan hypotheek rente aftrekken, hierdoor besparen wij honderde miljoenen euro per jaar...
En de armen hoeven hier niet onder te lijden.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

21 okt 2004

Laatst gewijzigd

21 okt 2004