21 okt 2004 Nieuws

Grijs kenteken alleen bij btw-nummer

Ondernemers die in aanmerking willen komen voor een grijs kenteken moeten in de toekomst met een btw-nummer kunnen aantonen dat ze recht hebben op het fiscale voordeel.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Staatssecretaris Wijn van Financiën werkt hiervoor plannen uit, bevestigden ingewijden zaterdag. Wijn wil hiermee oneigenlijk gebruik van het grijs kenteken door particulieren voorkomen. Aanvankelijk bestond het plan om oneigenlijk gebruik tegen te gaan door ondernemers te compenseren via de investeringsaftrek. Maar aan die methode bleken te veel technische bezwaren te kleven.

Bron: Zibb.nl, 16-10-2004

Voor een uitvoerig overzicht van deze wijziging mbt grijze kenteken kunt u dit document raadplegen. (21-10-2004)

 

Uw mening

 
Berend Tooms
18 okt 2004
Hierdoor ontstaat wel een ongelijkheid tussen bedrijven met een BTW-nummer en die zonder kijk bijvoorbeeld naar onze bedrijfstak.
Ik heb natuurlijk geen 4-wielaangedreven Jeep op een grijs kenteken nodig om een polis bij een klant te kunnen bezorgen, maar dat geldt vaak ook voor veel andere ondernemers die toevallig wel een BTW-nummer hebben en in hun vrije tijd wel fiscaal voordeling te hond naar het strand rijden. Misbruik gebruik oplossen door een dergelijke maatregel lukt dus maar gedeeltelijk.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

17 okt 2004

Laatst gewijzigd

21 okt 2004