Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten

De directeur-grootaandeelhouder

1 tot 10 van 38.
28 mei 2013 Nieuws

‘Nieuwe’ zzp’ers willen uitdaging en zelf hun werktijden bepalen

Adviseurs, ict’ers, bouwvakkers en andere zelfstandigen zonder personeel die eigen arbeid of diensten aanbieden, zijn vooral vanwege de uitdaging aan de slag gegaan als zelfstandige. Ook willen deze zogenaamde ‘nieuwe’ zzp’ers vaak zelf hun werktijden kunnen bepalen. Hun tevredenheid daarover is groot. Dit zijn enkele eerste resultaten van de Zelfstandigen Enquête Arbeid, die eind 2012 is uitgevoerd door TNO en CBS. Zie download voor volledig rapport.
29 feb 2012 Kennis

De DGA en de Pensioenwet

De directeur-grootaandeelhouder (hierna DGA) valt niet onder de Pensioenwet.
23 feb 2012 Kennis

Eigenwoninglening van BV

Veel dga's hebben een hypotheek bij hun BV.
22 feb 2012 Kennis

Inbreng in BV

22 feb 2012 Kennis

Directeur-grootaandeelhouder en sociale verzekeringen

Een ondernemer kan uiteraard ook geconfronteerd worden met arbeidsongeschiktheid. Het begrip ‘directeur-grootaandeelhouder’ wordt in diverse wetgevingen verschillend uitgelegd. In de Pensioenwet wordt bijvoorbeeld gesproken van een directeur-groot-aandeelhouder als deze 10% of meer van de aandelen bezit. In het kader van werknemersverzekeringen WW, ZW en WIA gelden weer andere criteria.
BOi.jpg
5 jan 2011 Nieuws

Ondernemer zoekt financieel advies

Net als mensen in loondienst hebben ook zelfstandig ondernemers behoefte aan een hypotheek of een goede en betaalbare AOV. Het vaststellen van een ondernemersinkomen, o.a. benodigd voor het aanvragen van een dergelijk financieel product, is echter niet altijd even eenvoudig. Daarbij beoordelen de verschillende banken en verzekeraars ook nog eens op basis van verschillende criteria, zodat het op voorhand haast ondoenlijk is te weten of de aanvraag wordt geaccepteerd. Kortom, de hulp van een onafhankelijk financieel adviseur met kennis van zaken is hier meer dan welkom!
12 okt 2010 Nieuws

Financieringsovereenkomst pensioen-bv tijdig aanpassen

Als het pensioen van een dga is ondergebracht in een aparte pensioen-bv, dan moet de financieringsovereenkomst met deze bv vóór 31 december zijn aangepast aan de nieuwe regels voor de berekening van het pensioenvermogen van de dga. Dit meldt Blömer accountants en adviseurs.
25 feb 2010 Nieuws

Casus prijsgeven pensioenaanspraken eigen beheer

Het houden van pensioen in eigen beheer is niet zonder risico’s. Gaat het met de zaak of met de beleggingen onverhoopt slecht, dan is het mogelijk dat pensioenaanspraken worden prijsgegeven zonder dat dit onbedoelde of onvoorziene fiscale consequenties heeft. Slechts als pensioenaanspraken ‘niet voor verwezenlijking vatbaar’ zijn, worden prijsgegeven pensioenaanspraken niet tot het belastbare loon gerekend en wordt ook geen 20 procent revisierente berekend over de waarde van de aanspraken. Het prijsgeven van niet voor verwezenlijking vatbare aanspraken voorkomt alleen belastingheffing als sprake is van dwingende maatschappelijke redenen, zoals surséance van betaling, faillissement of schuldsanering. Illustratief hierbij is een uitspraak van Hof Den Haag.
19 jan 2010 Nieuws

Adviseurs zien banksparen over het hoofd

Bij de pensioenadvisering aan DGA’s zien veel adviseurs de mogelijkheid tot banksparen over het hoofd, terwijl dat een zeer aantrekkelijke optie is. Dat schrijft Wilfred Mooij, directielid van Geijsel Kroon Assurantiën, in een blog op fd.nl.
Getoond 1 tot 10 van 38. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.