Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
11 feb 2005 Nieuws

Duisenberg bemiddelaar in aandelenlease-zaken

Wim Duisenberg, oud-president van de Europese Centrale Bank, gaat een bemiddelende rol vervullen in de aandelenlease-affaire.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het initiatief om Duisenberg als bemiddelaar aan te stellen is afkomstig van De Nederlandsche Bank. De Stichting Leaseverlies, Stichting Eegalease, Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) hebben verheugd gereageerd op de bemiddeling van Duisenberg. Zij stellen veel vertrouwen te hebben in de grote kennis en kunde van de oud-bankpresident.

 

Vrijwel tegelijk met de aanstelling van Duisenberg als bemiddelaar in de aandelenlease-zaak, heeft Aegon overeenstemming bereikt met Dexia in het geschil over de overname van Labouchere door Dexia in 2000.  Aegon betaalt Dexia een bedrag van 218 miljoen euro en meent daarmee een belangrijke blokkkade te hebben weggenomen voor het bereiken van oplossingen voor klanten van Dexia met aandelenleaseproducten die in de financiële problemen zijn geraakt.

Bron: Nu.nl, 11-02-2005

Uw mening

 
W.J. van Dis
14 feb 2005
aandelenlease-affaires!!!!!!



In hoeverre gaat dhr. Duisenberg een rol spelen in deze complexe zaak??

Wij hebben als kantoor gelukkig in beperkte mate te maken met aandelenlease zaken.

Nationale Nederlanden heeft destijds Planvermogen gelanceerd. Onze klanten konden instappen voor 100 tot 250 gulden per maand.

Een prachtig plan als de koersen zouden blijven stijgen en men op het laagste moment was ingestapt. Alles is stukken minder, de koers was op zijn hoogste punt en de waarde van de aandelen zijn minder geworden. Allemaal niet zo erg als je de aandelen aan jezelf kan houden. Het enige dat mij zwaar tegenvalt is de rente die voor een tweede termijn van 5 jaar wordt gevraagd door NNFD. Eerst 7,5% op jaarbasis, nieuwe voorstel 6,9% in een tijd dat de rente op zijn laagst is. Weinig begrip voor de particulier die al 5 jaar 113.44 per mnd betaald en de volgende vijf jaar 108,00 per mnd aan rente.

Daarom hoop ik dat dhr. Duisenberg kan bewerkstelligen om de rente naar het laagst mogelijke te verlagen.

Ook NNFD is enthousiast aan het Oranje Planvermogen begonnen maar van hun verlengingsvoorstel wordt ik niet enthousiast.

Wij hebben de klanten nog heel veel uit te leggen.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

11 feb 2005

Laatst gewijzigd

11 feb 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.