Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
14 jan 2005 Nieuws

Wijzigingen in ontslagregeling

Dit jaar verandert er mogelijk het een en ander aan de ontslagregelingen. Ten eerste is de kans aanwezig dat de stamrechtvrijstelling per 1 januari 2006 wordt afgeschaft.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Dit kan grote gevolgen hebben voor werknemers die worden ontslagen. De overheid wil voorkomen dat de stamrechtvrijstelling wordt gebruikt als een manier om alsnog een VUT/prepensioenregeling te realiseren en daarom wordt nu overwogen de regeling af te schaffen. Verder gaat de SER advies uitbrengen over ingrijpende wijzigingen in de WW. In de WW-plannen is het waarschijnlijk zo dat de  ontslagvergoeding in mindering gebracht wordt op de WW-uitkering (in de huidige kabinetsplannen is er nog een vrijstelling van een jaarsalaris) en worden de ingangseisen voor WW strenger. Ten slotte komt er een versobering in de Inkomensvoorziening voor Oudere en gedeeltelijk Werkloze werknemers. De instapleeftijd voor deze regeling wordt verhoogd naar 55 jaar.

 

Bron : SER, 13-01-2005

Uw mening

 
Barry Goedhart MFP
14 jan 2005
Zoals het er nu voor staat is dat op het moment dat er nu een mederwerker wordt ontslagen en deze per 02-2006 een vergoeding krijgt deze op de normale manier wordt behandeld. Verwacht wordt dat de SER in april met een voorstel komt voor de WW uitkering en de behandeling van de ontslagvergoeding / stamrechtvrijstelling. Ook is hierop een reactie te verwachten banuit de bonden. En vervolgens moet het ook nog eens een wet worden met of zonder overgangsregeling voor reeds ontslagen werknemers.
Daarnaast is het maar de vraag hoe de kantonrechters vervolgens het verlies aan arbeidsinkomsten gaan verdisconteren in de ontslagvergoeding.
 
Hans van Poppel
14 jan 2005
Is er op dit moment al iets te vertellen over de plannen. Als een werknemer NU ontslagen wordt en in februari 2005 een ontslagvergoeding krijgt wat kan er dan nu nog wel en wat niet meer. Ik neem aan dat alles wat 01-01-2006 ingaat nu nog niet geldt.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

14 jan 2005

Laatst gewijzigd

14 jan 2005

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.