Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
21 jan 2005 Nieuws

Spaarloon in 2005

Vanaf 1 januari 2005 is de spaarloonregeling alleen van toepassing indien de werknemer op 1 januari al in dienst was. Bij indiensttreding op een later tijdstip in het jaar is deelname uitgesloten voor dat jaar. Ook mag de spaarloonregeling vanaf 1 januari 2005 voor iedere werknemer slechts één keer worden toegepast. Dit in tegenstelling tot de regeling zoals die tot en met 2004 luidde, namelijk dat de spaarloonregeling per dienstbetrekking kon worden geëffectueerd. Een werkgever mag een werknemer slechts laten deelnemen aan de spaarloonregeling indien de loonheffingskorting wordt toegepast.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Deze twee maatregelen maken de spaarloonregeling voor een aantal werknemers minder aantrekkelijk. Met name voor seizoensarbeid is deelname aan de spaarloonregeling met ingang van 2005 nagenoeg niet meer mogelijk.   Wel worden met ingang van 1 januari 2005 de deblokkeringsmogelijkheden verruimd met de mogelijkheid om het spaarloon op te nemen om de kosten van kinderopvang te dekken. De verwachting is dat met name van deze deblokkeringsmogelijkheid veel gebruik zal worden gemaakt in verband met de gewijzigde wetgeving op het gebied van de vergoeding voor kinderopvangkosten. Alleen de op de werknemer drukkende kosten van kinderopvang komen voor deblokkering in aanmerking, dat wil zeggen de kosten van kinderopvang minus de rijksbijdrage en de werkgever(s)bijdragen die de werknemer en zijn/haar partner ontvangen.   Voor werkgevers is het belangrijk dat de spaarloonregeling wordt aangepast aan de nieuwe voorwaarden en dat de verruiming van de deblokkering ook wordt opgenomen in het reglement. Tevens is het van belang de deblokkering voor kosten van kinderopvang nauwkeurig te controleren.

 

In de Kennisbank vindt u ook informatie over Spaarloon.

 

Bron: PricewaterhouseCoopers, 27-12-2004

Uw mening

 
Berend Tooms
21 jan 2005
Volgens mij is uitsluiting van deelname aan spaarloon voor iemand die op 1 januari niet in dienst was niet helemaal correct. Men kan volgens mij wel deelnemen, maar als men dat jaar al deelgenomen heeft via een andere werkgever, dan ligt het risico bij de nieuwe werkgever.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

29 dec 2004

Laatst gewijzigd

21 jan 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.