Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
3 feb 2016 Nieuws

Marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2016

Eind februari kan de eerste groep adviseurs en bemiddelaars de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2016 invullen. Het invullen van de vragenlijst is verplicht. De marktmonitor adviseurs & bemiddelaars levert belangrijke input voor het risicogestuurde toezicht van de AFM. Net als in 2015 verstuurt de AFM de vragenlijst in het voorjaar. Dit sluit beter aan bij hun jaarlijkse activiteitenagenda. Zo kunnen ze met hun toezichtactiviteiten beter inspelen op het beeld dat uit de marktmonitor adviseurs & bemiddelaars naar voren komt en het toezicht zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Marktmonitor downloads

Wijzigingen in marktmonitor adviseurs & bemiddelaars
Een belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar is dat de uitvraag heffingsmaatstaf dit jaar in de vragenlijst is opgenomen. Daarmee verwacht de AFM de administratieve last voor de adviseurs en bemiddelaars te verkleinen.

In de opzet van de vragenlijst is ten opzichte van vorig jaar verder weinig veranderd. Op enkele punten is de vraagstelling verduidelijkt. Ook is op basis van feedback de begrippenlijst verbeterd.

Drie groepen
De totale groep van adviseurs en bemiddelaars die de vragenlijst moeten invullen, splitsen ze op in drie groepen. De eerste groep adviseurs en bemiddelaars kan vanaf 22 februari de vragenlijst invullen. Groep twee vanaf 29 februari en groep drie vanaf 14 maart. Voor het invullen van de vragenlijst krijgen alle groepen vijf weken de tijd.

Vragen?
Meer informatie over ‘marktmonitor adviseurs & bemiddelaars 2016’ vindt u op de website van de AFM.

 

Bron: AFM

Lees ook…

AFM: De prijs van hypotheekadvies

De AFM heeft aan de hand van de Marktmonitor voor Adviseurs en Bemiddelaars (voorheen het Self-Assessment financiële dienstverleners) de prijs van onafhankelijk hypotheekadvies berekend over de periode 2012 - 2014.

Self Assessment Financiële Dienstverleners is nu Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars

Vanaf april kunnen adviseurs en bemiddelaars de Marktmonitor Adviseurs & Bemiddelaars invullen. De AFM zal binnenkort de uitnodigingsbrieven versturen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 feb 2016

Laatst gewijzigd

3 feb 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.