Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
2 nov 2015 Nieuws

Consultatie PE-actualiteiten 2016 van start

De PE-commissie van het CDFD die het College adviseert over actualiteiten in het kader van de Wft-vakbekwaamheid, heeft de onderwerpen vastgesteld die vanaf 1 april 2016 in aanmerking komen voor toetsing in het PEplus-overgangstraject.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Alle medewerkers van financiële dienstverleners, die klanten adviseren (in de zin van de Wft) moeten vanaf 1 januari 2014 beschikken over één of meer Wft-diploma’s, betreffende de onderwerpen waarin zij adviseren. Om in aanmerking te komen voor Wft-diploma’s kunnen bestaande diplomahouders tussen 2014 en 2017 een PEplus-examen afleggen. Het PEplus-examen is gericht op de verschillen tussen het bestaande en het nieuwe bouwwerk en bevat tevens PE-actualiteiten van de onderliggende Wft-modules.

Omdat de PE-actualiteiten zich in beginsel beperken tot actualiteiten die niet ouder zijn dan één jaar wordt de inhoud voor het kalenderjaar 2016 herzien. De PE-commissie heeft hiervoor per Wft-module actuele onderwerpen beschreven. De commissie heeft zich hierbij mede gebaseerd op bijdrages uit de markt. Deze zijn in juni en juli geïnventariseerd. De terugkoppeling op de bijdragen staat vermeld in een terugkoppelingsdocument.

Na de marktconsultatie, die eindigt op 18 september, zal de PE-commissie in week 41 advies uitbrengen aan het CDFD. Het CDFD zal uiterlijk op 12 oktober op basis hiervan een advies uitbrengen aan het ministerie van Financiën. Het ministerie van Financiën streeft er naar om op 21 oktober uiterlijk te laten weten of en in hoeverre het advies wordt overgenomen.

Dit geeft de marktpartijen vervolgens voldoende tijd voor het aanpassen van opleidingsstof en examentrainingen. Vanaf 1 april 2016 worden de nieuwe actualiteiten in de examens opgenomen; niet alleen in PEplus-examens maar ook in reguliere Wft-examens.

Marktconsultatie

De PE-commissie nodigt marktpartijen uit om te reageren op de geselecteerde PE-actualiteiten 2016. Reacties op het consultatiedocument kunnen worden verzonden aan info@cdfd.nl of Postbus 556, 2501 CN DEN HAAG. De termijn sluit op vrijdag 18 september 2015.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Ministerie van Financiën neemt advies PE-actualiteiten over

De minister van Financiën heeft laten weten, dat hij het onlangs uitgebrachte advies van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening over de PE-actualiteiten van 2016 overneemt.

Markt kan opnieuw zelf PE-actualiteiten bij CDFD aandragen

Vertegenwoordigers van aanbieders, adviseurs, bemiddelaars en opleidings- en exameninstituten worden, evenals in 2014, uitgenodigd PE-actualiteiten in te dienen bij het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). Voor dit doel is een digitaal ‘Inventarisatieformulier PE-actualiteiten’ ontwikkeld (zie download).

CDFD: inzending actualiteiten gesloten

Op 31 juli is de inzendtermijn voor het aanleveren van relevante actualiteiten voor de Wft-examens vanaf 1 april 2016 gesloten. Een selectie van de actualiteiten zal worden gebruikt om de initiële Wft-examens en de PEplus-examens per 1 april 2016 te actualiseren.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 aug 2015

Laatst gewijzigd

2 nov 2015

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.