Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
19 mei 2015 Nieuws

Afronding renovatiewerkzaamheden begin juli, dan (deels) verlaagd BTW tarief?

Helpdeskvraag (fictief)
Als bij renovatiewerkzaamheden die deels worden uitgevoerd na 1 juli 2015 door de klant alvast in juni 2015 wordt betaald, kan dan het verlaagde tarief nog worden toegepast?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Nee. De tijdelijke maatregel voor de toepassing van het verlaagde BTW-tarief voor renovatiewerkzaamheden van woningen ouder dan twee jaar eindigt op 30 juni 2015. Als in juni 2015 wordt gefactureerd of als in juni een betaling wordt ontvangen voor nog uit te voeren renovatiewerkzaamheden die pas na 1 juli 2015 plaatsvinden, is het algemene tarief van toepassing. Het moment waarop de renovatiewerkzaamheden worden afgerond is beslissend voor het BTW-tarief dat toegepast moet worden.

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Geen verlenging verlaagde BTW tarief voor woningverbetering

Per 1 juli 2015 vervalt het lage btw-tarief voor arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Mensen die nog willen profiteren van het lage tarief van 6% moeten ervoor zorgen dat de werkzaamheden vóór 1 juli zijn afgerond. Het lage btw-tarief blijft wel van toepassing voor het schilderen, stukadoren en isoleren van de woning.

Wijziging btw-heffing bij vestiging of overdracht van eeuwigdurende zakelijke rechten

Vanaf 1 januari 2015 wordt de vestiging of overdracht van eeuwigdurende zakelijke rechten op bouwterreinen of nieuwe gebouwen aangemerkt als een met btw belaste levering. De heffing vindt plaats over de waarde van de zaak, in het economische verkeer, waar het recht betrekking op heeft. In verband met deze wijziging is er een overgangsregeling.

Wijzigingsbesluit BTW (update)

De wijziging betreft de aanpassing van de einddatum voor de toepassing van het verlaagde btw-tarief op renovatie- en herstelwerkzaamheden van woningen (post b 21 en bijlage bij het besluit).

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 mei 2015

Laatst gewijzigd

19 mei 2015

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.