Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
27 mrt 2015 Nieuws

Kifid: spaarhypotheek en renteverlenging

Vanwege een eerdere toezegging, krijgt klager gelijk bij Kifid. Een consument heeft een spaarhypotheek, waarvan de spaarhypotheek nog tot 2016 liep (sinds 1986). De consument wenste bij de renteverlenging een langere rentevaste duur, dan de restantduur van de hypotheek. Vanuit rendementsoverweging voor de consument een aantrekkelijke keus. De geldverstrekker heeft in 2013 een beleidswijziging doorgevoerd, waardoor dit niet meer kan.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Consumenten vorderen dat de bank de in 2012 gedane toezegging gestand doet. De Commissie is van oordeel dat de bank in de gegeven omstandigheden haar toezegging gestand dient te doen en Consumenten een rentetarief behorende bij een langere rentevastperiode dan de looptijd van de geldlening dient aan te bieden.
De vordering wordt toegewezen.

 

Download hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Kifid: restitutie ondanks vaste prijsafspraak

Consument heeft zich in verband met het afsluiten van een hypothecaire lening voor advies en bemiddeling tot zijn hypotheekadviseur gewend. Op basis van het aantal uren dat de hypotheekadviseur verwachtte aan de zaak te zullen besteden, is een prijsafspraak gemaakt. Nu door de hypotheekadviseur niet gemotiveerd is betwist dat de inventarisatie- en adviesfase niet zijn doorlopen omdat Consument direct na het oriënterende gesprek heeft besloten welke lening zij wilde afsluiten, acht de Commissie het redelijk dat de hypotheekadviseur de helft van de uren die hij daarvoor had begroot aan Consument vergoedt.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 mrt 2015

Laatst gewijzigd

27 mrt 2015

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.