Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
22 apr 2014 Nieuws

Minder mensen wisselen van zorgverzekeraar

Het aantal mensen dat is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar is dit jaar voor het eerst licht gedaald. Bijna 1,1 miljoen Nederlanders stapten over. Daarmee komt het definitieve overstappercentage voor 2014 op 6,5. Dat blijkt uit de Zorgthermometer ‘Verzekerden in beweging 2014’ van informatiecentrum Vektis. “Vanwege de flinke premiedalingen voor de basisverzekering hebben mogelijk iets minder mensen reden gezien om over te stappen.” Dit zegt Pieter Hasekamp, algemeen directeur van Zorgverzekeraars Nederland.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uit het Vektis-rapport blijkt dat in 2014 bijna 1,1 miljoen mensen (6,5%) zijn gewisseld van zorgverzekeraar. Vorig jaar zijn 1,2 miljoen verzekerden gewisseld (7,2%). Verder blijkt dat ook dit jaar meer verzekerden een vrijwillig eigen risico hebben afgesloten, waarvan een steeds groter deel kiest voor het maximale vrijwillige eigen risico van 500 euro. Het aantal mensen met een aanvullende zorgverzekering daalt licht.

Ruime keuze zorgverzekeringen
Het brede basispakket, dat door de overheid wordt vastgesteld, is voor iedere Nederlander gelijk. Toch hebben mensen ook in 2014 ruime keuze uit verschillende zorgverzekeringspolissen. Daardoor kunnen ze altijd een polis vinden die aansluit bij hun wensen. Het gaat om naturapolissen waarbij mensen kunnen kiezen uit een vaak ruime selectie van gecontracteerde zorgverleners of restitutiepolissen waarbij verzekerden zelf op zoek kunnen gaan naar een zorgverlener. Daarnaast kunnen mensen kiezen uit verschillende aanvullende zorgverzekeringen.

Goed informeren
Dat zorgverzekeraars verschillende soorten polissen aanbieden, heeft te maken met de tendens dat zorgverzekeraars meer onderscheid maken in welke zorg zij voor hun verzekerden inkopen. Dat is mogelijk omdat er steeds meer betrouwbare informatie is over de kwaliteit en doelmatigheid van zorgverleners.

 

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Lees ook…

Negen procent is van plan te wisselen van zorgverzekering

Van de Nederlanders overweegt negen procent om per 2014 van zorgverzekering te wisselen. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door ZorgWijzer.nl onder 682 respondenten. Elf procent twijfelt op dit moment nog en 80 procent geeft aan bij de huidige zorgverzekeraar te blijven volgend jaar.

Aantal overstappers zorgverzekering definitief bekend

Definitief cijfer overstappers zorgverzekering 7,2 procent Vektis publiceert in de Zorgthermometer 'Verzekerden in beweging 2013' het definitieve cijfer van mensen die in 2013 van zorgverzekeraar wisselden (zie link onder). Het aantal overstappers stijgt van 6,0% in 2012 naar 7,2% in 2013. Dit betekent dat 1,2 miljoen mensen wisselden van zorgverzekeraar. Daarnaast kiezen meer mensen voor een vrijwillig eigen risico en minder mensen voor een aanvullende verzekering.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 apr 2014

Laatst gewijzigd

22 apr 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.