Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
16 apr 2014 Nieuws

Vangnet voor Bijzondere Situaties als gevolg van aardbevingen in Groningen

Aardbevingen door gaswinning kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Voor de bewoners in het Groninger gasveldgebied zijn daarvoor verschillende compensatieregelingen, bijvoorbeeld voor de schade die is ontstaan aan hun woning. Maar, soms kan er sprake zijn van een bijzondere situatie, waar extra problemen spelen die door de compensatieregelingen onvoldoende worden opgelost.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het gaat dan vaak om een stapeling van problemen : medische, psychische en/of sociale problemen, soms ook economische problemen, waardoor de schadeproblemen van het huis de druppel worden die de emmer doet overlopen.

Het gaat dan om bijzondere individuele situaties, waar mensen zelf niet uit komen en waar dringend hulp nodig is. Hiervoor is de regeling Bijzondere Situaties in het leven geroepen. Een vangnet voor de meest schrijnende gevallen.

De onafhankelijke Commissie Bijzondere Situaties is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze regeling. Deze commissie beoordeelt de aanvragen en besluit welke extra hulp kan worden geboden. Dit kan variëren van het inschakelen van praktische hulp tot het toekennen van een financiële vergoeding. Steeds is het doel een oplossing te vinden waarmee mensen weer verder kunnen.


Zie website voor meer info.

 

Bron: Commissie Bijzondere Situaties

Lees ook…

Eerste resultaten onderzoeken aardbevingen Groningen

Van 4 onderzoeken over gaswinning in het Groningen-veld die minister Kamp van Economische Zaken (EZ) laat uitvoeren zijn de eerste resultaten klaar. Dat schreef de minister donderdag 22 augustus 2013 aan de Tweede Kamer. Zie link voor onderzoeksrapport. Minister Henk Kamp van Economische zaken (EZ) gaat de komende tijd de ontwikkelingen van huizenprijzen in het aardbevingsgebied in Groningen nauwlettend in de gaten houden.

Toezegging compensatieregeling waardedaling goed nieuws

In een brief aan de Tweede Kamer zegt minister Kamp toe voor het einde van het jaar te komen met een schadevergoedingsregeling voor huiseigenaren die de waarde van hun woning zien dalen door de aardbevingen in Groningen. Vereniging Eigen Huis is verheugd dat de minister deze belangrijke toezegging doet.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 apr 2014

Laatst gewijzigd

16 apr 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.