Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 aug 2013 Nieuws

Kleine wijzigingen in dienstverleningsdocument

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in de DVD-Generator, die van invloed zijn op de vormgeving van het dienstverleningsdocument (DVD). Dit is gebeurd naar aanleiding van opmerkingen van een aantal marktpartijen na de introductie van het DVD.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De wijzigingen variëren van een spatie te veel tot aan de titel in het Pensioen-DVD, wat eerst ‘Pensioenvraag’ was en nu ‘Pensioenvraag werkgever’. Ook zijn bijvoorbeeld Nazorgactiviteiten nu vetgedrukt.
 
Deze aanpassingen kunnen kleine verschillen tussen DVD’s tot gevolg hebben. Omdat het om minimale en niet inhoudelijke verschillen gaat, is het niet nodig dat u een nieuw DVD aanmaakt. Het Nrgfo is ongewijzigd gebleven.
 
Als u de aanpassingen wel in uw DVD wilt doorvoeren, dan kunt u dat doen door uw DVD’s opnieuw definitief te maken in de DVD-Generator. De gegevens van uw huidige DVD zijn hierin opgeslagen. U hoeft slechts het bestaande concept opnieuw definitief te maken in de generator. De wijzigingen worden dan automatisch meegenomen in het nieuwe definitieve DVD. U hoeft dan ook geen aanpassingen te doen in de gegevens die u invult.

 

Bron: AFM

 

Lees ook…

Heeft u al een DVD op uw website staan?

Sinds 8 juli 2013 dienen zelfstandige adviseurs en bemiddelaars, én adviseurs van banken en verzekeraars een dienstverleningsdocument 'nieuwe stijl' te verstrekken. Hij is ook verplicht om het dienstverleningsdocument op zijn website aan te bieden*

Fintool maakte een kleine inventarisatie van websites die wel/geen DVD op de website hadden.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 aug 2013

Laatst gewijzigd

15 aug 2013

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.